Terugblik

We kijken met trots terug op een mooie editie van de Nationale Klimaat Vakbeurs! Van waterbeheer en hittestress tot biodiversiteit en de energietranisitie: iedereen kwam naar Expo Houten om Nederland klimaat- en toekomstbestendig te maken. We nemen graag een aantal highlights met u door.

"Veel nieuwe innovaties op het gebied van klimaatadaptatie werden tentoongesteld en het was makkelijk om connecties te maken en ideeën uit te wisselen." – Bezoeker editie 2024

Rapportcijfers

Als beursorganisator zijn wij dankbaar voor alle fijne reacties (en constructieve feedback) die we krijgen.
De meeste bezoekers beoordeelden de beurs met een 8.

Samen sterk

In totaal waren er 1.549 bezoekers en 396 professionals in de stands op de expovloer. Bezoekers en exposanten droegen ieder op hun eigen manier bij aan deze uitdaging. Van beleidsmakers en beheerders tot projectleiders en studenten. Deze diversiteit toonde aan dat klimaatadaptatie een gezamenlijke verantwoordelijkheid is, die vraagt om samenwerking en innovatie.

Een bruisende beursvloer

Tijdens de Nationale Klimaat Vakbeurs was Expo Houten gevuld met creativiteit en innovatie. In ruim 120 stands presenteerden bedrijven en organisaties de nieuwste oplossingen, producten en toepassingen voor een klimaatbestendige openbare ruimte.

Met uw input in gedachten, gaan we meteen aan de slag om de editie van 2025 nóg beter voor u te maken.

"Zeer interessant om connecties te maken en een inzicht te krijgen over waar de markt mee bezig is. Gemotiveerde en bevlogen mensen om hun onderwerpen toe te lichten." – Bezoeker editie 2024

Spraakmakende lezingen

Als bezoeker kon u terecht bij tafelgesprekken, diepgaande lezingen en andere spraakmakers. De41 kennissessies in totaal 2.041 keer bezocht. Hier lieten bezoekers zich informeren over specifieke en direct toepasbare vakkennis over klimaatadaptatie.

Landelijke interesse bij de overheid

Professionals uit het gehele land reizen jaarlijks af naar de beurs. Honderden ambtenaren van meer dan 150 verschillende Nederlandse gemeenten toonden dit jaar interesse. Ook waren er afgevaardigden aanwezig van 8 provincies, 8 waterschappen én Rijkswaterstaat.

"Goed verzorgd, overzichtelijke en logische indeling van de stands. Ook de tafelgesprekken zijn interessant om te bezoeken." – Bezoeker editie 2024

Tot ziens in 2025

De voorbereidingen voor de editie van 16-17 april 2025 zijn alweer van start gegaan. We ontvangen u dan graag opnieuw. Tot de volgende keer!

x

Nationale Klimaat Expo video editie 2023