Hydraloop Systems (Water Alliance)

We stellen mensen en organisaties in staat om water en energie te besparen met slimme en betaalbare producten voor waterrecycling

Oprichter Arthur Valkieser creëerde de Hydraloop op basis van een inzicht: "Het is absurd dat mensen in de 21e eeuw nog steeds hun toilet doorspoelen met kostbaar water, want het wordt elke dag schaarser."

Nadat hij een van de eerste prototypes van een decentraal waterrecyclingsysteem in zijn eigen huis had geïnstalleerd, raakte hij geïnteresseerd in waterrecycling. Valkieser heeft jarenlang onderzoek en ontwikkeling gedaan om een compact, betaalbaar, stijlvol, gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm apparaat te creëren. De uitdaging was om een systeem te ontwerpen dat het waterverbruik drastisch vermindert zonder concessies te doen aan wooncomfort of persoonlijke hygiëne. In november 2017 was de Hydraloop klaar om op de markt te gaan.

Binnen drie jaar installeerde Hydraloop honderden van zijn innovatieve systemen in landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en kreeg het internationale erkenning voor zijn duurzame aanpak.