Sam Groofing

Sam Groofing produceert groene daken, maar géén gewone groene daken. Wij planten hoogwaardige plugplanten die afkomstig zijn uit onze eigen kwekerij en zich van elkaar onderscheiden in blad- en bloemkleur, bladgrootte en groeiwijze.

Er zitten soorten bij die maar liefst 30 centimeter hoog kunnen worden. Na één groeiseizoen is uw dak 50-75% bedekt met vegetatie. Na twee seizoenen is het volledig bedekt. Hierdoor ontstaat er een zeer gevarieerd groen dak met een uitgebreid assortiment aan sedumsoorten.

Waarom is Sam Groofing zo onderscheidend?
Ons concept is volledig circulair en duurzaam. We gebruiken zoveel als mogelijk reststromen om onze producten te fabriceren.
Ook werken we met een waterbesparend proces in de teelt. Doorgaans is er voor één m2 dak, één m2 teelt nodig. Ons lukt dit met een factor 30. Dat betekent 1m2 teelt voor 30m2 groendak. Zo zorgen wij voor een lage footprint in de productie. Dit zorgt tevens voor veel lager watergebruik en een veel hogere productiegraad.
Daarnaast telen we door ons unieke teeltsysteem volledig chemievrij. En: aan het einde van de levenscyclus nemen we alles terug. Alle gebruikte materialen en producten zijn voor ons waardevolle grondstoffen die wij graag opnieuw gebruiken.

Voor alle andere bijzondere kenmerken van Sam Groofing bezoek onze website en download onze brochure.

Contact

Hanneke Kohlmann
Hanneke Kohlmann
E. info@samgroofing.com
T. 0611681978