VPdelta+

VPdelta creëert proeftuinen waarin startups, scale-ups, mkb'ers, studenten, wetenschappers en gebiedsbeheerders innovatieve concepten testen, verbeteren en demonstreren. Op deze manier stimuleert en versnelt VPdelta innovatie en toepassing in de Nederlandse water- en deltatechnologiesector en brengt nieuwe oplossingen wereldwijd onder de aandacht.

Maak kennis met ondernemers en hun waterinnovaties!
Wees welkom in onze stand en maak kennis met ondernemers en hun waterinnovaties! Aanwezige startups zijn onder andere FieldFactors, Ecologisch Waterbeheer, SkyGeo en Kroboot.

Safe Delta, Urban Delta, Smart Delta
VPdelta stimuleert innovatie op drie thema's: Safe Delta, Urban Delta en Smart Delta. In binnen- en buitenlandse proeftuinen testen, ontwikkelen en etaleren partners in de publieke sector oplossingen voor deltavraagstukken. Zij geven circa 100 startups en mkb-bedrijven ruimte, kennis en middelen om te kunnen werken aan nieuwe, betaalbare, opschaalbare producten en diensten voor eigentijds deltabeheer. De proeftuinen leveren nieuwe wetenschappelijke inzichten op. Zo vindt actuele kennis aan de hand van tests, demonstraties en grootschalige toepassing door gebiedsbeheerders haar weg naar de dagelijkse praktijk van het deltabeheer.

VPdelta:

  • biedt gebiedsbeheerders in binnen- en buitenland innovatieve oplossingen van Nederlandse bodem;
  • creëert toegankelijke proeftuinen waar onderzoekers en ondernemers samenwerken aan concrete innovaties;
  • ondersteunt startups en mkb-bedrijven in de ontwikkeling en marktintroductie van innovaties.
  • koppelt studenten en wetenschappers aan startups en betrekt ze bij internationale deltaprojecten;
  • ondersteunt overheden en bedrijven in het vormgeven van hun rol als launching customer.