Nature-Based Solutions voor veerkrachtige Steden

Stedelijk gebied wordt voller waardoor groen en biodiversiteit onder druk staan. We ervaren klimaatschade door extreem weer en de huidige inrichting van steden is niet klaar voor de toekomst. Steden verliezen hun veerkracht.

DE KRACHT VAN NATURE-BASED SOLUTIONS NBS zijn manieren die - door middel van inzet van de natuur en natuurlijke processen - een oplossing bieden tegen de stijgende uitdagingen van stedelijke veerkracht. En kunnen daarnaast meervoudige maatschappelijke voordelen opleveren. Ondanks de groeiende vraag naar NBS in steden, hebben vele professionals die planning, financiering en technische beslissingen nemen, weinig kennis van hoe en wanneer te bouwen met natuur. Michiel neemt je graag mee aan de hand van praktijkvoorbeelden om potentiƫle nature-based investeringen te kunnen identificeren. Zo ontwikkelen we een stad die klimaatadaptatie aanpakt!

Michiel van Driessche is oprichter van Felixx Landscape Architects and Planners en recent benoemd tot Stadsbouwmeester van Groningen.

x

Nationale Klimaat Expo video editie 2023